PERYÖN – Kariyer Melekleri Projesi



PERYÖN – Kariyer Melekleri Projesi

Merhaba. PERYÖN Ege Şubesi ve Ege Üniversitesinin katkılarıyla çok güzel bir proje çalışması ortaklaşa gerçekleştirilmektedir.  Projenin amacı olarak üniversite hayatının başlaması ile birçok öğrencinin kafasında soru işareti olarak oluşmaya başlayan  ’Hangi departmanda çalışmalıyım? Çalışmak istediğim bu alan bana uygun mu? Çalışmak istediğim departmanın çalışma koşulları nelerdir? Bu alanda çalışmak için kendime neler katmalıyım?’’ gibi sorulara deneyimli mentorler aracılığıyla cevap bulma ve genç mentee arkadaşlara yardımcı olma üzerine kuruludur.

Kısaca mentorluk kavramına da kısaca değinmemiz gerekirse eğer, Mentor ve mentiden oluşan iki kişi için  bir öğrenme süreci olarak tanımlanmaktadır. Bu süreçte mentorun kendi bilgeliğinden mentinin bilgeliğinin gelişimi için faydalanması esastır.

Koçluk ve mentorluk arasındaki farklar ise; koçun temel hedefleri performansı geliştirmek, davranış değişimi yaratmak, beceri geliştirmek, değişimi yönetmesini sağlamaktır. Mentörün temel hedefleri ise; menteenin kişisel ve kariyer gelişimine rehberlik yapmak ve desteklemektir.

Mentör yaklaşımı: "Beni izleyin ve yaptıklarımı örnek alın."

Koç yaklaşımı: "Ne yapmayı istiyorsun?"

Geçen haftalarda Ege Üniversitesinde konferans salonunda mentor – mentee eşleşmesi gerçekleşti. Benim de Ege Üniversitesinde öğrenci olarak okuyan 2 mentee ile eşleşmem gerçekleşti. Yaklaşık 6 – 7 ay süreceli hazırladığım programda ilk buluşma ve tanışma seansını da gerçekleştirdik. / ay sürecek olan bu mentorluk sürecinde karşılıklı olarak çok faydalı paylaşımlar gerçekleşeceğine eminim. Siz de mentorlukle ilgili bilgi almak ve hizmetten faydalanmak isterseniz eğer benimle anilguclu@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımla,
iKMania

0 comments: