İnsan Kaynakları ve Bloggerlık



İnsan Kaynakları ve Bloggerlık

Merhaba. Neden bloggerlık anlatsana biraz...Peki başlayalım, öncelikle yazı yazmanın alt metninde içsel veya dışsal bir motivasyon aracı vardır. Bu motivasyon aracı benim için içsel kaynaklıdır. Yani normal şartlar altında yazmayı çok sevdiğim için blog tutmaya extra dışarıdan güdülenme beklemiyorum. Dışsal motivasyon demişken de çok farklı bir mecrada Pucca adlı bir bayan blogunda gönül ilişkilerini anlattığı bir blog yazmıştı sonrasında blog tuttu ve ardından kitaplar çıkarıp görece!!! ünlü (?) olup zengin olmuştu ve en son Okan Bayülgen’e kadar çıkmıştı. Yani ünlü olmak veya blogtan para kazanmayı beklemek de dışsal motivasyondur. Blog yazmanın içsel motivasyonu demişken resimdekiler sanırım yeterli olacaktır.



Teşekkürler


Teşekkürler



Teşekkürler

İnsan Kaynakları açısından blog yazmanın faydaları neler oldu peki?

* Bir İnsan Kaynakları dergisinde yazılarımın yayınlanması için teklif aldım ve kabul ettim. Yıl sonuna doğru dergide yazılarım yayınlanacak.

* Sevgili Melis Tiftikçi’nin katkılarıyla geçen haftalarda İK Bloggerları tanışma toplantısına davet aldım. #ikbloggerlaribeyinfirtinasi etiketiyle Türkiye’nin sektöründe önde gelen tüm İK ve Blogger İK’larıyla bir araya gelme şansı yakaladım. Aynı etkinliğin devamı olarak Blogger Etikleri belirlendi. Hazır yeri gelmişken İK etiklerini de değinelim. İK Bloggerları beyin fırtınası toplantısından sonra İK Blog Etikleri kararları alındı.

İK ETİKLERİ

Özgürlük: Düşünce, üslup ve içerik özgürlüğüne saygı duyarız.
Dürüstlük: Alıntıları ve esinlenmeleri belirtiriz.
Bağımsızlık: Blogger'lıktan çıkar gözetmeyiz.
Nesnellik: Eleştirilerimizi gerekçeli ve tarafsız yaparız.
Saygı: Cinsiyet, yaş, etnik köken, din, mezhep gibi farklılıkları zenginlik olarak görür, değer veririz.
Yenilikçilik: Yenilikleri araştırır, öğrenir, geliştirir ve paylaşırız.

* Keza aynı şekilde Sibel Karamaraş Türkiye’de en çok okunan blog yazılarını derlediği çalışmasında da yer aldım. Bunun birlikte ve bu tarz aktivitelerle güzel bir networking sağlama çalışmasında yer aldım. Buradan en çok okunan İK Blog yazılarını okuyabilirsiniz. 

Son bir not. Diğer sektörleri pek bilemeyeceğim örneğin bir bankacı olmak için finans ve ekonomi konusunda blog tutmak veya muhasebeci olmak için muhasebe yazıları yazmak ne kadar fayda sağlar bilemiyorum ama özellikle yakın çevremde İnsan Kaynakları olmak için yanıp tutuşan arkadaşlara yegane tavsiyem İK konusunda blog yazabilirsiniz. Yazdığınız blogu CV’ye koymak fark yaratmak açısından bir kriter olabilir. Bunun dışında blog yazan birisi araştırmacı birisi demektir. Özellikle İK açısından mevzuat değişikliği hakkında bir şeyler yazmak için mevzuatı takip etmek gerekir, yeni ve son gelişmeleri araştırmak, takip etmek ve okumak gerekir. Sizde yazdığınız blogu muhakkak CV’ye koymalısınız. Eğer karşınızdaki İK Müdürü veya İşe Alımcı blog yazmanın önemini kavramış birisiyse bu size artı avantaj sağlar.

Genel olarak İnsan Kaynakları ve bloggerlık hakkında söyleyeceklerim bunlar. İlk defa blogta tarz dışında bir yazı yazmış olduk.

Eğer aylık olarak diğer tüm İK Bloggerlarının yazılarını takip etmek istiyorsanız sevgili Artemiz Güler'in sitesini ve sevgili Ceren Bandırma'nın sitesini takip edebilirsiniz.

Saygılarımla,
iKMania

0 comments: