Tamer Keçecioğlu ve İnsan Kaynakları Üzerine



Tamer Keçecioğlu ve İnsan Kaynakları Üzerine

Merhaba. Bilindiği üzere günümüzde İnsan Kaynaklarının çatısı eski zamanlardan gelen bakış açısı neticesiyle ‘’personelcilik’’ altında yer almaktadır. İK’nın ana mutfağı olan Personelcilik yanında Stratejik İnsan Kaynakları yapılanmasını ve bu kavramı bilimsel temellere oturtarak yeni nesil İK yetiştiren en önemli akademisyenlerin başında Tamer Keçecioğlu gelmektedir. Özellikle Ege Bölgesinde yolu İK ile kesişmiş herkesin ismini en az bir kez duyduğu büyük hocalardan bir tanesidir. Şuanda Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans programında aktif derslere devam etmektedir. Özellikle ilk dönem dersi olan İnsan Kaynakları Yönetimi adlı derste her hafta İK’dan davet ettiği konukları ve ders sonrası çekilen selfie’lerle meşhurdur kendisi. Bu tür uygulamalı derslerle yeni nesil İnsan Kaynakları çalışanların yollarına ışık tutmaktadır.

Ege Üniversitesinin en değerli hocalardan birisi olan Yard. Doç Dr. Tamer Keçecioğlu’nu ve İK adına yaptıklarını anlatmaya ne benim kıdemim ne de bir paragraf yazı yeter. Kendisini tanımlayacak en önemli cümleyi kurmak istersem eğer; ’’ben daha 1988 yılında dünyaya anca geldiğimde kendisi 1990’ların başında İnsan Kaynakları alanında akademik çalışmalar  ve bilimsel projeler yazıyordu.’’

İK alanında büyük bir isim olan Yard. Doç Dr. Tamer Keçecioğlu geçtiğimiz günlerde 2 güzel projeye daha imza attı. Whatsapp Messenger programı üzerinden
Ege Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetim ve Yönetim Geliştirme Yüksek Lisans programından mezun olan veya halen öğrenci olanlar için iletişim platformu Whatsapp’tan İK Yüksek Lisans/Ege Üniversitesi grubunu kurdu. Networking ve iletişim benim en fazla değer verdiğim kaynaklardan birisidir. Bu platform sayesinde hem Ege Üniversitesinden mezun olanların birbiriyle tanışma şansı hem de grupta beyin jimnastiği, yeni proje ve fikirler, güncel gelişmeler ve İK’ya dair her şeyin konuşulup tartışıldığı bir ortam yaratılmıştır. Ege Üniversitesi İnsan Kaynakları Yüksek Lisans öğrencilerine özel kurulan bu grup dışında birde ‘’Ege-İK’’ adlı başka bir platform daha kurulmuştur. Bu grupta da genellikle Ege Bölgesinde İnsan Kaynakları profesyonelleri başta olmak üzere İK’ya gönül vermiş İK Gönüllüleri bulunmaktadır.
Uzun lafı kısası eğer siz de Ege Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetim ve Yönetim Geliştirme Yüksek Lisans programından mezun olmuş veya hali hazırda öğrenci olarak okuyorsanız ve İK’nın en önemli konu başlığı olan network sağlamak için İK Yüksek Lisans/EGE Üniversitesi whatsapp grubuna katılmak istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımla,
İK Gönüllüsü



0 comments: