Open The Work

 


Open The Work

Merhaba,

 

Son zamanlarda LinkedIn’de Open the Work tuşu üzerine bir tartışma dönüyor. Menemenin soğanlı mi soğansız mi olacağında bile mitoz bölünme gibi 2’ye ayrılabilen 80 milyonluk Türk halkı (Türkiyeli değil Türk) bu konuda da tabi ki ikiye ayrılmış.

 

Mesleği IK olan olmayan, gene atanamamiş Tedx konuşmacisi modunda Ceo’lar, 20 yıllık IK müdürleri, iş arayacak adayı gözünden tanıyan Headhunterlar, iş arayanlar, 2 aylık IK tecrübesi olup 10 yillikmiş gibi ahkam kesen IK’lar, bodro bereli tarzı Bordrocu IK’lar herkes yorumunu yapmış.

 

Meslekte, 7 yıl Yetenek Avcısı ve işe alimci toplamda da 12 seneden fazla hem soft hem hard IK yapmış biri olarak bende yorumumu yapayım.

 

Dipnot: Hazır yeri gelmişken bu Soft IK tanımına da bayılıyorum. Ik’nin bordro yapmayanina soft, yapanina hard deniliyor herhalde. Neyse bu konuya yakın zamanda ayrı bir başlıkta blog yazacağım.

 

Gelelim yazının odak noktasına: Open the Work etiketi iş aramada avantaj mi dezavantaj mi?

 

Evet bence de bu her ne kadar iş arayışı acil bile olsa karşı tarafta negatif bir etki yaratabilir. Bakin yaratır demiyorum yaratabilir. Nasil ki pokerde “poker face” tabiri varsa bu oyununda kuralı böyle.

 

Eğer ben oyunu kuralına göre oynamam kuralları ben koyarım derseniz tebrik ederim ama oyunu kuralına göre oynamak isterseniz karşı tarafa pazarlık kozunuz olması için bu etiketi kullanmamak daha hayırlısı olur.

 

Atalarımız ne demiş, iş işteyken bulunur.

 

Saygılarımla,

iKMania


0 comments: