Mülakat Sonrası Teşekkür Maili Atmak

Mülakat Sonrası Teşekkür Maili Atmak

Merhaba. Nasıl ki affetmek bir erdemse teşekkür etmekte bir nezaket göstergesidir. Görüşme sonunda göndereceğiniz teşekkür maili de size artı puanlar kazandıracaktır. Bunlardan en önemlisi kendinizi diğer adaylardan farklılaştırırsınız. Diyelim ki işe alımcı A kişisi ve B kişisi arasında kaldı. Özellikle böyle bir durumda teşekkür maili atan kişinin şansı, işe istekliliği ve enerjisini yansıttığı için bir adım öne çıkabilir. Bunun dışında teşekkür mailinde eğer görüşmede belirtmek istediğiniz veya atladığınız konu varsa bunu belirtebilir, kabaca yetkinliklerinizi tekrar hatırlatabilir ve görüşme olumsuz olsa bile gösterdiğiniz jest ve nezaket için ilerleyen dönemlerde tekrar pozisyon açıklığı olması durumunda şansınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca görüşme olumlu da olsa olumsuz da olsa göndereceğiniz bir teşekkür maili insan ilişkilerine verdiğiniz değeri yansıtır networkünüzü geliştirirsiniz ve firmaya olan ilginizin ve takipçiliğinizin bir göstergesi haline gelir. Genel olarak teşekkür maili de görüşmeden 1 gün sonra atılmalıdır.

Teşekkür Mailinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

- Görüşmeden 24 saat en geç 48 saat sonra notu göndermeniz iyi olur
- Mailinizi kısa cümlelerle tutmalı, eğer görüşmede söylemeyi unuttuğunuz bir nokta varsa bunu hatırlatmalı ve pozisyona istekliliğinizi yansıtmalısınız.
- Aynı firmadan görüştüğünüz bir kaç kişi varsa hepsine ayrı ayrı mail atabilirsiniz..
-Mailde hangi pozisyonda görüştüğünüzü muhakkak belirtin.
-
Görüşmeciye zaman ayırdığı için teşekkür edin.
-
Sonucuna güvendiğiniz her mülakata teşekkür maili atabilirsiniz.

Örnek Teşekkür Maili

Sayın X

Şirketinizdeki Muhasebe Yöneticisi pozisyonu ile ilgili olarak bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Görüşmede de belirttiğim gibi ABC şirketindeki 7 yıllık deneyimim ve SAP muhasebe programına hakimiyetim sebebiyle bu pozisyona oldukça uygun olduğumu, ve şirketin ortam ve kültürüne kısa sürede uyum sağlayacağımı düşünüyorum. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.

İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,
iKMania


0 comments: